Araba arkasında satış izni

Seyyar Satici ruhsati nasil alinir?

Seyyar satıcılık belgelini almak isteyen kişilerin bulundukları yerdeki belediyeye başvurması gerekir. Seyyar satıcılığın yapılacağı yerdeki belediyenin ziyaret edilmesi şattır. Elbette kişilerin gerekli belgeleri alabilmesi için seyyar satıcılık yapmak için uygun kişi olması istenir.

Yasal olarak seyyar satıcılık yapmak mümkün mü?

Seyyar satıcılık bazı bölgelerde kanunen yasaktır. Bazı bölgelerde ise belediyelerin yazılı iznine bağlıdır. Pek çok ülkede seyyar satıcıların megafon vb ses yükseltici cihazlar kullanması, gürültü kirliliğini önlemek amacıyla yasaklanmıştır.

Işporta yasak mı?

İşportacılık yasal engellerden uzaktır. Sadece yasalarda halk sağlığı ve kamuya açık mekanların fuzuli işgali konularında yasaklayıcı hükümler bulunmaktadır. Bu şekliyle seyyar satıcılık ve işportacılık gelişmekte olan ülkelerde ve ülkemizde önlenemez bir gerçeklik olarak ortaya çıkmaktadır (Baştaymaz, 2009).

Kokoreç satmak yasak mı?

Kararda ayrıca, gıda kodeksi dahi bulunmayan kokoreçin, paraziter ve bakteriyel hastalıklara kaynak teşkil ettiği, açıkta satılması nedeniyle duman ve kokusuyla vatandaşlarda rahatsızlık yarattığı ifade edildi. …

Seyyar satıcılık cezası ne kadar?

5326 sayılı kabahatler kanunu: MADDE 38. (1) Yetkili makamların açık ve yazılı izni olmaksızın meydan, cadde, sokak veya yayaların gelip geçtiği kaldırımları işgal eden veya buralarda mal satışa arz eden kişiye, belediye zabıta görevlileri tarafından 187 Türk Lirası idarî para cezası verilir.

Stand açmak için nereden izin alınır?

stand açma, tanıtım, tezgâh koyma vb. faaliyet yapacağınız yerleşim yeri; Avrupa Yakasında ise; Avrupa Yakası Zabıta Müdürlüğüne, Anadolu Yakasında olması durumunda ise; Anadolu Yakası Zabıta Müdürlüğüne izin başvurusu yapılması gerekmektedir.

Işporta mal ne demek?

İşporta malı: Değeri ve niteliği biraz düşük olan mal. İşportaya düşmek: Değerini yitirmek, ucuzlamak. İşportacı: İşportada mal satan kimse.