Edirne tava ciğeri tarifi

Edirne tava ciğeri nasıl terbiye edilir?

Derince bir kaba bir su bardağı süt, yarım çay bardağı zeytinyağı, bir limonun suyu, bir çay kaşığı karbonat, bir çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber ve bir fiske tuzu konup karıştırılır. Ciğerler tek tek bu sosa atılıp elle bir iki defa karıştırılır ki terbiye ciğerlerin her tarafına ulaşsın.

Edirne’nin Hangi ciğeri meşhur?

Osmanlı'ya yüz yıla yakın başkentlik yapan Edirne'de, saray mutfağının önde gelen lezzetlerinden Edirne tava ciğeri ve kentin marka lezzetlerinin UNESCO'ya girmesi için çalışma başlatıldı.

Edirne ciğeri kuzu mu dana mı?

İlk olarak Edirne Tava Ciğeri için tercih edeceğiniz dana, hem lezzetli hem de kıvamı yerinde olabilmesi için kaliteli ve taze olması gerekmektedir. Dana ciğerinin damarları daha az olur. Dilerseniz kuzu ciğeri de kullanabilirsiniz.

Tereyağında Yaprak ciğer nasıl yapılır?

Büyük boy bir tavayı ısıtıp içinde tereyağını eritin. Hafifçe kahverengileşene kadar kızdırdığınız tereyağının içine azar azar ciğerleri ekleyin. Ciğerlerin her iki tarafını da 2 dakika kızartın. İki tarafı da kızarınca üzerine tuzunu ve baharatlarını ekleyin ve tavadan servis tabağına alın.

Tekirdağ tava ciğeri nasıl yapılır?

Porsiyonluk miktarlarda ciğeri bolca un içerisinde unlayın. Fazla unları silkeleyip, tavada kızmış olan bolca yağa atın. Ara ara delikli kepçe ile yağda ters yüz edin veya ciğerlerin üzerine tavadaki kızgın yağdan attırın. Çok kurumasına müsade etmeden ciğerlerinizi kızgın yağ tavasında 3-4 dakika pişirin.

Edirne Tava ciğer nasıl doğranır?

Sinirleri temizlenmiş ciğerler yaprak şeklinde doğranır. Ciğerler ister dik şekilde ister ciğeri yanlamasına koyup üzerinden yaprak şeklinde parçalar kesilir. Kesilen yapraklar süzgeç içinde bol suda durulanıp tamamen süzülür. İyice süzülen ciğerlere bir fiske tuz atılıp harmanlanır.

Ciğer marine edilir mi?

Ciğerleri minik doğrayın içine baharatları ,zeytinyağını ve sütü de ekleyip ağzını kapatın marine haliyle ve 4 saat dolapta bekletin.