En iyi zeytin

10)GEMLİK ZEYTİNİ Gemlik bölgesinde yetiştirilen bu tür, tad ve yapı özellikleri dolayısı ile dünyanın en iyi salamuralık zeytin çeşidi olarak kabul ediliyor. Dünyanın en iyi sofralık zeytini Gemlik vadisinde yetişir.Jun 9, 2017

En iyi zeytin hangisi?

Yani; yeşil zeytin meyvesi, siyah zeytinin ham halidir ve iki zeytin çeşidi arasında çok büyük farklar bulunmamaktadır. Ancak yeşil zeytinde A vitamini daha fazladır, siyah zeytin ise sodyum ve fosfor gibi mineraller yönünden zengindir.

En iyi zeytin nasıl anlaşılır?

İyi zeytin, parlak bir renge sahiptir. Rengi parlak ve canlı olan zeytinler, kaliteli ve taze zeytinlerdir. Zeytinin tadına baktığınızda ağzınıza hafif acı bir tat geliyorsa bu zeytinin tam olgunlaşmadığını ve doğal olduğuna işarettir.

En iyi siyah zeytin hangisi?

Marmara Bölgesi'nde yetiştirilen ve pek çok yere gönderilen Gemlik Zeytini, siyah sofralık zeytinler arasında en çok ilgi gören türüdür. Özel ve kamu sektöründe en çok yetiştirilen türdür. Yağlı bir meyveye sahip olduğundan dolayı, hem sofralık hem de yağlık olarak tercih edilir.

Kaç çeşit zeytin?

Zeytin; anavatanlarından biri olan Türkiye'de geniş bir ekolojiye yayılmış olup büyük bir çeşit zenginliğine sahiptir. 90 çeşitten oluşan Yerli ve 28 yabancı çeşitlerden oluşan “Zeytin Gen Bankası” Zeytincilik Araştırma Enstitüsünün Kemalpaşa Üretim ve Araştırma Sahasında bulunmaktadır.

Hangi zeytini almalıyım?

– Rengi mat zeytinleri değil parlak ve canlı olanları tercih ediniz. Canlı olan zeytinler hem kaliteli hem de taze olduğunu gösterir. – Zeytinin tadına baktığınızda acı bir tat geliyorsa tam olgunlaşmadığına işaret olduğu gibi zeytinin doğal olduğuna da işarettir.

Zeytin ne renk olur?

Zeytinler olgunlaşmamışken yeşildir ve daha sonra yavaş yavaş kırmızı, mor renge döner ve olgunlaştıkça siyah renk alır. Yapı : Toplama sırasında yeşil zeytin olgunlaşmamış olduğundan, yeşil zeytin daha yoğun iken siyah zeytin daha yumuşaktır. Ayrıca siyah zeytin, yeşil zeytinden daha kuru olma eğilimine sahiptir.

Iyi bir siyah zeytin nasıl anlaşılır?

Koyu siyah olan bir zeytin yerine kahverengiden siyaha çalan renkte bir zeytin çekirdeği, o zeytinin daha iyi olduğu anlamına gelmektedir. Zeytin ele alındığında ve hafifçe sıkıldığında elde siyah ya da mor bir renk kalmaması gerekmektedir. Bu zeytinde katkı maddesi olabileceğini işaret eder.