Kayseri mantı hamuru tarifi

Evde mantı hamuru nasıl hazırlanır?

Mantı Tarifi, Nasıl Yapılır?

  1. Derince bir karıştırma kabına 3,5 su bardağı un , 1 çay kaşığı tuz ekleyelim. …
  2. Ortasına 1 adet yumurtayı ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
  3. Karıştırırken 1 su bardağı ılık suyu yavaş yavaş ekleyelim.
  4. Hamurun ne çok sert ne de yumuşak olacak bir kıvama gelene kadar yoğuralım.

Kayseri mantısının içine ne konulur?

İç malzemesi; 250 gr kıyma. 1 orta boy kuru soğan. Pul biber….Yoğurt sosu için;

  • 1 kase yoğurt.
  • 3 diş sarımsak.
  • Tuz.

Jum. I 27, 1436 AH

Kıymalı mantı içi nasıl hazırlanır?

İç malzeme için, 1 adet kuru soğanı rendeleyin. 250 gram kıymayı soğana ekleyin. Daha sonra, karabiber, tuz ve pul biber ekleyerek güzelce yoğurun.

Yağ mantısının hamuruna ne konur?

Yağ Mantısı Tarifi İçin malzemeler

  1. 1 yumurta.
  2. 1.5 su bardağı ılık su.
  3. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  4. 2 yemek kaşığı yoğurt.
  5. Yarım paket yaş maya.
  6. 3.5 su bardağı un.

Saf. 28, 1443 AH

Mantı hamuruna kaç yumurta konur?

MANTI HAMURU MALZEMELERİ 2,5 su bardağı un. 2 yumurta. 3/4 su bardağı su. Tuz.

2 kişilik mantı hamuru nasıl yapılır?

Mantı (2 Kişilik) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Un, yumurta su ve tuz karıştırılır güzelce yoğurulur.
  2. Hamurun durumuna göre ekstra un ilave edilir.
  3. İsteğe bağlı hamurun üstünü kapatarak 10 dakka dinlenmeye bırakılır.
  4. Soğan rendelenir.
  5. Kıymanın içine katılır baharatları ve tuzu da katarız iyice yoğururuz.

Kayseri mantısının iç harcı nasıl yapılır?

Bir kaşığa 40 adet mantı sığmalı, harcı çiğden konulmalı….İç harcı için:

  1. Soğanı çok minik küpler halinde doğrayın.
  2. Bir tülbentin içine alarak fazla suyunu süzdürün.
  3. Kıymayı bir kabın içine alın. Üzerine suları sıkılmış soğanları ilave edin.
  4. Tuz ve diğer baharatlarını ekleyerek yoğurun.