Evde mantı hamuru nasıl hazırlanır?
Mantı Tarifi, Nasıl Yapılır?
- Derince bir karıştırma kabına 3,5 su bardağı un , 1 çay kaşığı tuz ekleyelim. …
- Ortasına 1 adet yumurtayı ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
- Karıştırırken 1 su bardağı ılık suyu yavaş yavaş ekleyelim.
- Hamurun ne çok sert ne de yumuşak olacak bir kıvama gelene kadar yoğuralım.
Kayseri mantısının içine ne konulur?
İç malzemesi; 250 gr kıyma. 1 orta boy kuru soğan. Pul biber….Yoğurt sosu için;
- 1 kase yoğurt.
- 3 diş sarımsak.
- Tuz.
Jum. I 27, 1436 AH
Kıymalı mantı içi nasıl hazırlanır?
İç malzeme için, 1 adet kuru soğanı rendeleyin. 250 gram kıymayı soğana ekleyin. Daha sonra, karabiber, tuz ve pul biber ekleyerek güzelce yoğurun.
Yağ mantısının hamuruna ne konur?
Yağ Mantısı Tarifi İçin malzemeler
- 1 yumurta.
- 1.5 su bardağı ılık su.
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt.
- Yarım paket yaş maya.
- 3.5 su bardağı un.
Saf. 28, 1443 AH
Mantı hamuruna kaç yumurta konur?
MANTI HAMURU MALZEMELERİ 2,5 su bardağı un. 2 yumurta. 3/4 su bardağı su. Tuz.
2 kişilik mantı hamuru nasıl yapılır?
Mantı (2 Kişilik) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un, yumurta su ve tuz karıştırılır güzelce yoğurulur.
- Hamurun durumuna göre ekstra un ilave edilir.
- İsteğe bağlı hamurun üstünü kapatarak 10 dakka dinlenmeye bırakılır.
- Soğan rendelenir.
- Kıymanın içine katılır baharatları ve tuzu da katarız iyice yoğururuz.
Kayseri mantısının iç harcı nasıl yapılır?
Bir kaşığa 40 adet mantı sığmalı, harcı çiğden konulmalı….İç harcı için:
- Soğanı çok minik küpler halinde doğrayın.
- Bir tülbentin içine alarak fazla suyunu süzdürün.
- Kıymayı bir kabın içine alın. Üzerine suları sıkılmış soğanları ilave edin.
- Tuz ve diğer baharatlarını ekleyerek yoğurun.