Pasaport defter bedeli yatırma

Pasaport defter ve harç bedeli; vergi dairesi müdürlüklerine, PTT Şubelerine, anlaşmalı bankalara veya Gelir İdaresi Başkanlığına ait https://ivd.gib.gov.tr internet adresi üzerinden ödenebilmektedir. (Ödeme bilgileri sistem üzerinden görüntülendiğinden başvurularda ayrıca makbuz/dekont talep edilmemektedir.)Oct 6, 2021

Pasaport defter bedeli nasıl ödenir?

Pasaport harç ve defter ücreti Maliye Bakanlığı İnternet Vergi Dairesi'nin https://ivd.gib.gov.tr adresi üzerinden banka ya da kredi kartı kullanılarak yatırılabiliyor.

Pasaport bedeli nereye ödenir?

Pasaport harcının ödenebileceği yerler ise şuralardır: Vergi Dairesi Müdürlükleri. PTT Şubeleri. Anlaşmalı Bankalar.

Pasaport defter bedeli Atm’den yatırılır mı?

Pasaport almak isteyen kişiler harç ve pasaport defter bedeli ödeme işlemini gerçekleştirmek için farklı birçok yol kullanabilir. Bu yöntemlerden biri ise ATM'lerden ödeme yapılmasıdır.

Pasaport defter bedeli hangi bankaya yatırılır?

Pasaport Harcı Anlaşmalı Bankalar 1- Ziraat Bankası 2- Ziraat Katılım Bankası 3- Halk Bankası 4- Vakıflar Bankası

Pasaport defter bedeli internetten nasıl ödenir?

Pasaport defter ve harç bedeli; vergi dairesi müdürlüklerine, PTT Şubelerine, anlaşmalı bankalara veya Gelir İdaresi Başkanlığına ait https://ivd.gib.gov.tr internet adresi üzerinden ödenebilmektedir. (Ödeme bilgileri sistem üzerinden görüntülendiğinden başvurularda ayrıca makbuz/dekont talep edilmemektedir.)

Pasaport defter bedeli kaç TL?

Yılbaşından itibaren pasaport defteri 180 liradan 225 liraya çıkacak. 6 aya kadar olan pasaport harcı 227 TL'den 309 TL'ye, 1 yıllık pasaport harcı 450,8 TL'ye, 2 yıllık pasaport harcı 738 TL'ye, 3 yıllık pasaport harcı 1048,7 TL'ye, 4-10 yıllık pasaportun bedeli 1008 TL'den 1478 TL'ye yükselecek.

Pasaport harcı Online nasıl ödenir?

Pasaport harçları, https://ivd.gib.gov.tr internet adresi üzerinden, kredi kartı veya banka kartı aracılığıyla 12.04.2018 tarihinden itibaren tahsil edilmektedir.