Pembe kod numarası

Pembe kod (3333): Hastanede servislerde tedavi için bulunan bebek veya çocuk hastayı kaçırma girişiminin veya kaçırma durumunun tespit edilmesi halinde uygulanan acil durum yönetim aracıdır.

Hastanede pembe Kod ne demek?

3.1. Pembe Kod: Bebek ve çocuk kaçıtılması/kaybolması gibi olayların önlenmesi için kullanılan acil durum uyglama kodudur.

4444 hangi Kod?

Pembe Kod Ekibi duruma müdahale edecektir. Yangın, patlama vb. acil durumlarda; 4444 arayarak Kırmızı Kod veriniz. Olay yeri hakkında bilgi veriniz Kırmızı Kod (İlk Müdahale Ekibi) en kısa sürede ulaşacaktır.

Ulusal renk kodları nelerdir?

Ülkemizde sağlıkta kalite çalışmaları kapsamında 2008 yılında mavi kod, 2009 yılında pembe kod, 2011 yılında beyaz kod ve 2015 yılında kırmızı kodun hayata geçmesiyle birlikte 4 farklı renkli kod uygulaması başlatılmıştır.

Renkli Kod nedir?

Bebek ve çocuklara yönelik olabilecek olan kaçırma, kaybolma ve benzeri durumlarda güvenlik personeline durumu bildirmeye yarayan sistemlerdir. Güvenlik ekibinin olay yerine hızlıca intikali gerçekleşir ve hastanenin giriş-çıkışlarında kontrollü geçiş uygulanarak önleyici müdahalelerde bulunulması sağlanır.

Hastanede kırmızı Kod ne demek?

1. AMAÇ: Kırmızı kod; hastanemizde çıkabilecek herhangi bir yangın tehlikesi halinde, yangına en hızlı şekilde müdahale edilerek oluşabilecek tehlikeleri ve zararları en aza indirmek ve/veya önlemek amaçlı oluşturulan acil uyarı kodudur.

Pembe Kod tatbikatı nasıl yapılır?

Yatan hasta katlarında olabilecek çocuk kaçırmalarında katta bulunan sorumlu hemşire hemen 3333 nolu telefonu arayıp Pembe Kod alarmı verilir. İlgili ekip kısa sürede olay yerine ulaşır. Pembe kod ekibi olay yerine ulaştığında tekrar 3333'yi arayarak çağrıyı sonlandırır.

Turuncu kod numarası nedir?

TURUNCU KOD Kimyasal veya zararlı madde sızıntısı durumunda korunmayı amaçlar.