Peynir paketleme izni

Gıda paketleme izni nereden alınır?

Yani bu izni alabilmek için üretim amacıyla bir yer/atölye tahsis edilmiş olması gerekir. Bu şekilde yapılan üretim izni için alınması gereken belgeler, dosyalar halinde hazırlanıp ilgili ücretin ödendiğine dair makbuzla birlikte Tarım İl/İlçe Müdürlüklerine götürülür. Oradan Gıda, Tarım ve Orman Bakanlığına iletilir.

Gıda maddeleri üreten iş yerlerinin imalata geçmeden önce nereden izin alması gerekir?

Gıda maddeleri üreten işyerleri, Tarım ve Köy işleri Bakanlığı'nın düzenleyeceği gıda siciline kaydolmak ve sicil numarası almak, İmal ettikleri gıda maddelerinin bileşiminde bulunan maddeleri Tarım ve Köy işleri Bakanlığı'na tescil ettirerek izin almak zorundadır.

Gıda işletme kayıt belgesi nereden alınır?

Belge verme yetkisi Tarım ve Orman Bakanlığındadır. Belge almak ve kayıt kapsamına girmek için, bakanlığın il veya ilçe müdürlüklerine başvurulur.

İşletme kayıt belgesini kimler almak zorunda?

17.12.2011 tarih ve 28145 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren, “Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik” uyarınca, gıda üretimi yapan tüm işletmeler ile gıdaları satışa ve toplu tüketime sunan işletmelere 'İşletme Kayıt Belgesi' alma zorunluluğu getirilmiştir.

Gıda üretim izni nasil alınır?

Gıda üreten işletmeler öncelikle yetkili kurumlardan "işyeri açma ve çalışma ruhsatı", daha sonra ise "çalışma izni ve gıda sicili" almak zorundadırlar. Üretim izni için gereken belgeler üç dosya halinde hazırlanır ve ilgili ücretin ödendiğine dair makbuz ile birlikte Tarım İl/İlçe Müdürlüklerine teslim edilir.

İşletme kayıt belgesi kaç para?

İşletme Kayıt Belgesi Ücreti, 2019 Yılı

BüyüklükTL
a) 0-10 Beygir Gücü450 ₺
b) 11-20 Beygir Gücü530 ₺
c) 21-30 Beygir Gücü700 ₺
d) 31-40 Beygir Gücü1.750 ₺

•20-Dec-2019

Işletme kayıt belgesi kaç günde alınır?

İşletme Kayıt Belgesi İçin Başvuru Süresi İş yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı aldıktan sonra işletme kayıt işlemlerini yaptırmak üzere, en geç otuz gün içerisinde başvuru yapmak ve başvuru tarihinden itibaren en geç üç ay içerisinde kayıt işlemlerini tamamlamak zorundadırlar.