Portakal kabuğu reçeli arda

En kolay portakal kabuğu reçeli nasıl yapılır?

Şerbeti için tencereye toz şeker ve suyu alalım, şeker eriyip kaynayıncaya kadar karıştıralım. 2-3 dakika kaynadıktan sonra portakal kabuklarımızı ilave edelim, bu şekilde 10 dakika kaynamaya bırakalım. En son portakal suyunu ilave edelim ve yaklaşık 20 dakika kadar pişirmeye devam edelim.

Portakal kabuklarından reçel nasıl olur?

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Portakalların kabuklarını doğrayın. …
  2. Portakal kabuklarını 3 kez duru suyun altında iyice yıkayın ve tercihen geceden suyun içinde bırakın.
  3. Kabukları kaynayan su dolu bir tencereye koyun ve 7-8 dakika haşlayın. …
  4. Ardından kabukları soğumaya bırakın.
  5. Bu esnada şerbeti hazırlayın.

Portakal reçeli nasıl yapılır ev yapımı?

Portakallarımızı ortadan ikiye ayıralım ve orta kısmındaki beyaz kısmı da çıkartalım. Daha sonra portakallarımızı iri küpler halinde doğrayalım. Doğradığımız portakallarımızı uygun bir tencereye alalım, üzerine toz şekeri ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım ve bu şekilde 1 gece serin bir yerde bekletelim.

Portakal kabuğu reçeli ne kadar kaynatılır?

Portakal kabuğu reçelini orta ateş üzerinde koyu bir kıvam alana kadar kaynatın. Yaklaşık 40-45 dakika kadar kaynatın. Reçelin kıvamını anlamak için bir kaşık kadarını bir tabağa koyup, buzdolabına koyun. 2-3 dk bekletin. Çıkardığınızda koyu bir kıvama ulaşmış ise reçel olmuş demektir.

Portakal kabuğu kaç dakika kaynatılır?

Suyu ve portakal kabuklarını bir tencereye koyun ve kaynatın. Kaynamaya başlayınca içine çubuk ya da toz tarçını ekleyip 10 dakika kadar kaynatın. Kabukları süzdükten sonra çayı hafifçe soğumaya bırakın. İçmeden önce dilerseniz biraz bal ekleyebilirsiniz.

Portakal kabuğundan ne yapabilirim?

Portakal Kabuğunun Bir An Önce Keşfedilmesi Gereken 9 Farklı Kullanımı

  1. Ev yapımı öksürük şurubu hazırlayabilirsiniz. …
  2. İnce uzun dilimleyerek nefis şekerlemelere dönüştürebilirsiniz. …
  3. Evinizdeki basık havayı temizleyecek ev yapımı oda kokuları hazırlayabilirsiniz. …
  4. Çok amaçlı ev temizleyicisi olarak değerlendirebilirsiniz.

Portakal kabuğu nasıl kaynatılır?

Portakal kabuklarını güzelce yıkayıp ince uzun şeritler halinde kesin. Ardından derin bir tencereye koyun, üzerine su aktarıp kaynamaya bırakın. Yaklaşık 10 dakika kaynattıktan sonra süzerek suyunu akıtın ve yeniden tencereyi temiz soğuk suyla koyup kabukları kaynamaya bırakın.