Soy ağacı nasıl bulunur e devletsiz

TC ile soy ağacı nasıl bulunur?

E-Devlet soyağacı sorgulama için https://www.turkiye.gov.tr adresinden, T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Soy Ağacı Oluşturma” hizmetini seçerek soyağacına ait elektronik belge alınabilecek.

Soy ağacında kimler var?

Soy ağacında kişinin ataları yer alır. Kişinin bir üst nesli yani anne-babası, onun üstünde yer alan dede-ninesi, bunun üstünde yer alan büyük nine- büyük dedesi bulunur. Üst soy bu şekilde yer alırken varsa alt soyu da görünür yani kendi çocukları ve torunları da "alt soy" şeklinde çizelgede yerlerini alırlar.

Soyumuzun nerden geldiğini nasıl öğrenebilirim?

Soyunu araştırmak isteyen kişi ilk önce nüfus ve vatandaşlık hizmetleri genel müdürlüğünün alt-üst soy sorgulama sistemine müracaat ederek dedeleriyle ilgili ilk bilgilere ulaşabilir. Bazı nüfus müdürlüklerindeki kayıtlar 1800'lere kadar inmektedir. Ancak bu her nüfus müdürlüğü için geçerli değildir.

Bir insanın soy ağacı nasıl bulunur?

İlk olarak T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr internet adresine giriş yapın. Ana sayfada arama bölümüne “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Soy Ağacı Oluşturma” hizmetini " seçin. İşlemin tamamlanmasının ardından soyağacınıza ait elektronik belgeyi görebilirsiniz.

Kökenim nereye dayanıyor E-Devlet?

kimlik numaranız ve şifrenizle eDevlet sistemine giriş yaptıktan sonra, "Hizmetler" bölümüne gelerek "Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü" kategorisi altında bulunan "Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama" seçeneğine tıklayın ve işleminizi gerçekleştirin.

Kökene nasıl bakılır?

Öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/nvi-alt-ust-soy-bilgisi-sorgulama adresine tıklayın. Linke tıkladıktan sonra e-devlet girişiniz yok ise sisiz kimlik doğrulama sayfasına yönlendirecek. Kimliğimi doğrula seçeneğine tıklayın. Eğer e-devlet şifreniz yoksa PTT şubelerinden alabilirsiniz.

Soy ağacı sıralaması nasıl yapılır?

Soy ağacında genellikle genç ve yeni nesil en altta, en eski atalar ise üst sıralarda yer alır. Bu tip soy ağaçları alttan yukarıya doğru daralarak gider. Eğer en yaşlı bireyi en alta koyar ve yukarıya doğru yeni bireyleri yerleştirirseniz, bu kez de alttan üste doğru genişleyen bir soy ağacınız olacaktır.