Yürürken bacaktan ses gelmesi

Çıtırdama şeklinde meydana gelen bu sesler çömelirken,çömelip kalkarken ortaya çıkmaktadır. Bu sesin en büyük sebebi diz kapağı kıkırdağının yüzeyinin bozulması ve hareket halinde bu bozuk yüzeyin karşı kemik yüzeye sürtmesindendir. Bu duruma da “Kondromalazi Patella” denir.Apr 2, 2020

Eklemlerden ses gelmesi normal mi?

Ama korkmayın, bu seslerin çoğu masumdur ve gerçek anlamda hastalık bulgusu veya kanıtı değildir. Doğrusunu söylemek gerekirse aslında bu çıtırtı sesleri ve takılma hissi çoğu zaman sizin düzenli bir sportif aktivite içinde olmadığınızın ya da düzenli egzersiz yapmadığınızın kanıtıdır.

Diz kapağından ses gelmesi hangi bölüm bakar?

Diz ağrısı için öncelikle ortopedi ve travmatoloji bölümüne başvurulması gerektiği düşünülür ancak, ani gelişen travma veya yaralanma durumları dışında fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümüne/doktoruna başvurmak daha doğrudur.

Diz kapağı Çıtlaması neden olur?

Çoğu kişi eğilip, kalkarken veya dizini çevirdiğinde çıtlama sesi duyar. Bu sesler beraberinde bir acı, ağrı gibi durumlar getirmediği sürece pek fazla ciddiye alınmaz. Sonrasında ağrı veya acı hissedilirse kireçlenme, menisküs yırtığı veya diz kapağı kıkırdağında bozulma gibi durumlarla karşı karşıyasınız demektir.

Dizimiz neden çıtlar?

Bu sesler diz hareketleri sırasında özellikle çömelip kalkarken ortaya çıkar ve daha çok “çıtırdama” şeklindedir. Bu ses büyük oranda diz kapağı kıkırdağının yüzeyinin bozulması ve hareket halinde bu bozuk yüzeyin karşı kemiklere sürtmesinden kaynaklanmaktadır. Bu durum tıpta “kondromalzai patella” olarak adlandırılır.

Kemikler neden sürekli kütler?

Kemikler birbirine yaklaşırken basınç artar, uzaklaşırken azalır. Basınç arttığında eklem sıvısı içinde çözünmüş halde bulunan gazlar basınç azaldığında kabarcık oluşturur. Kabarcıkların oluşması ve patlaması sırasında kütleme, çıtlama gibi seslerin çıktığı sanılmaktadır.

Vücudumuz neden kütler?

Sanılanın aksine çıkan ses kemikten değil, gazların patlamasından ve vücudun salgıladığı sinoviyal sıvısının, kapsülü tam olarak doldurmasından dolayı çıkmaktadır. Bu da insanda rahatlık hissiyatı vermektedir. Dolayısıyla reseptörler uyarılır ve kaslar gevşer bu da rahatlamayı sağlar.

Dizdeki sıvı kaybı için hangi doktora gidilir?

Dizlerdeki sıvı kaybının tedavisi için pek çok yöntem takip edilir. İlk olarak bu durumda bir ortopedi doktoruna gidilmesi gerekir. Doktorlar hastalığın seviyesine bağlı olarak fizik tedavi, sıvı enjekte edilmesi veya platin takılması gibi tedavi yöntemleri uygulanır.