Melisa çayının zararları

Melisa çayının zararları var mıdır?

Bu nedenle ilk olarak melisa çayını ölçülü bir şekilde tüketmeye özen göstermeli, günde 2 fincandan daha fazlasını tüketmemelisiniz.Aksi halde ciltte kızarıklıklar, şişkinlikler, dökülmeler, mide bulantısı, alerji gibi yan etkilerle karşılaşabilirsiniz.

Melisa çayı kimler içemez?

Doktora başvurmadan melisa çayı içmemesi gerekenler: Sakinleştirici ve troid ilacı kullananlar, Herhangi bir sağlık sorunu nedeniyle düzenli ilaç tedavisi görenler, Hamile ve emzirme dönemindekiler.

Melisa çayı kalbe iyi gelir mi?

Melisa çayı kalp ritmini düzenliyor. Kalp krizinden koruyor. Kalp hastalıkları, tüm dünyada en fazla ölümle sonuçlanan rahatsızlıkların başında geliyor. Bitkiler ise bu hastalığın neden olduğu olumsuzlukları önlüyor.

Melisa çayı tansiyonu yükseltir mi?

Melisa çayı tansiyon düşürücü bir çaydır. Yüksek tansiyon problemi olanlar için faydalı olan melisa çayı, günde 2 fincandan fazla tüketildiğinde halsizlik ve yorgunluk yapabilir. Dikkatli tüketimi önemlidir. Melisa çayı göz tansiyonu hastalarına faydalıdır.

Melisa çayı hangi ilaç etkileşimleri?

Melisa sedatif ilaçlar ve tiroit ilaçları ile beraber etkileşime girebilmektedir. Uykusuzluk veya kaygı için ilaçlar kullanılıyorsa eğer melisa çayı asla kullanılmamalıdır. Tiroit ya da glokom rahatsızlığı bulunuyorsa eğer doktor tavsiyesi ve onun vermiş olduğu dozajlar beraberinde kullanılması gerekmektedir.

Melisa çayı kaç gün içilmeli?

Artan melisa çayını 2 gün içerisinde tüketmeniz gerekebilir. Dikkat edilmesi gereken noktalardan biri melisa çayının uzun süre kaynatılmaması gerekir. Uzun süre kaynatılan melisa çayı içerisindeki yağ asitlerini ve özelliklerini kaybetmesine neden olabilir.

Melisa çayı kaç yaş sınırı?

Melisa çayı fazla miktarda tüketildiğinde ciltte kızarıklık da oluşturabilir. Bunun yanı sıra vücutta alerjik reaksiyonlar da görülür. Hamile ve ya emziren bayanlar Melisa çayını içerken mutlaka doktora danışmaları gerekir. Bunun yanı sıra 15 yaşından küçük çocukların Melisa çayı tüketilmesi de önerilmez.